Acasă > Despre Noi > Istorie RER Brăila
 

Istorie RER Brăila 
În 2014 aniversăm 20 ani de când existăm. Pentru unii înseamnă puţin, pentru alţii mult. Pentru noi înseamnă viaţă. Una născută din tradiţie şi experiență, din valori autentice româneşti, la care s-au adăugat virtuţi noi: disciplină, responsabilitate, nevoie de performanţă; virtuţi tipic nemţeşti, insuflate de partenerul nostru german.
 
Poate nu în termenii folositi astăzi, dar aproape cu același înțeles, s-a făcut apel la locuitorii brăilei încă din anul 1832, în ceea ce privește curățenia locuințelor, a străzilor, a spațiilor verzi.
 
Din 1860 există documente prin care „…municipalitatea, luând în băgare de seama simțita necesitate ca ulițele pavate să fie în tot d’auna curațite de noroi și alte necurațenii, ceea ce produce vătamare atât a pavajelor, cât și a sănătății publice…” se implică în salubrizarea urbei.
 
Cu trecerea timpului, atât preocuparea pentru mediu, cât și dotarea cu mijloace și mașini specifice acestei activități au cunoscut o creștere continua impusă de nevoile și exigențele dezvoltării umane.
Din anul 1994 începe activitatea de salubrizare în Romania prin firma RER-REWE Entsorgung Romania SRL, acționar principal fiind concernul german RWE AG.
 
În anul 2000, întreaga activitate în domeniul salubrizării menajere și stradale a fost preluată și dezvoltata de firma Remmert Recycling Romania GmbH din Germania, societate care la începutul anului 2005 și a schimbat numele in RER Recuperare Ecologica și Reciclare. RER are structura unui holding, fiind principalul acționar al societăților ei operative prezente în București, Brăila,Buzau, Galați, Oradea, Timișoara, Tulcea.
Am căutat mereu soluții și tehnologii noi pentru colectarea şi procesarea reziduurilor; am purtat mereu de grijă oamenilor din zonele pe care le-am acoperit în mod responsabil.

Ridică-mi gunoiul!

Pentru a oferi cele mai bune soluţii pentru problemele tale, vei fi contactat de un agent în cel mai scurt timp posibil.

Galerie foto